Продукти
-
4
бр.
сушени домати
-
босилек
на вкус, за пестото
-
50
мл.
зехтин
-
80
г
чушки
печени
-
150
г
патладжан
печен на бавен огън
-
100
г
сирене
-
2
домата
-
кедрови ядки
може да се заменят с орехи
-
пармезан
на вкус, за пестото
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме доматите на шайби.
- Подреждаме ги в чиния. Върху тях поставяме по една плочка сирене.
- Отгоре се поставяме нарязания патладжан. Добавяме и чушките.
- Пасираме сушените домати заедно с босилека и пармезана. С полученото песто гарнираме салатата.
- По желание, добавяме ситно нарязан пресен магданоз и сервираме.