Салата от зелена и червена маруля с домати, краставици, лук и маслини

Продукти

  • 1 с.л. зехтин
  • оцет
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 0,5 връзка магданоз
    , нарязана на едро
  • 40 г сирене
  • 1 глава червен лук
  • 15 г маслини
  • 1 краставица
  • 1 домат
  • 1 червена маруля
  • 1 зелена маруля

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и накъсваме зелената и червената марули, и ги посатвяме в купа. 
  2. Изимваме добре и нарязваме домата и краставицата и заедно с маслините ги добавяме в купата. 
  3. Обеляваме, измиваме и нарязваме лука и заедно с нарязанто на кубчета сирене, го добавяме към останалите продукти. 
  4. Добавяме нарязания магданоз, зехтина и сол на вкус, и разбъркваме внимателно. 
  5. Сервираме.