Салата от рукола с цвекло

Продукти

  • 250 г рукола
  • 50 г червено цвекло
    сварено
  • 1 морков
    леко сварен и още 0.5 рендосан
  • 10 г сусам
  • 10 г кедрови ядки
  • 50 г сирене
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. горчица
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • оцет
    на вкус
  • зехтин
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и поставяме руколата в голяма купа.
  2. Нарязваме сварените морков и цвекло. Прибавяме ги към руколата.
  3. Добавяме сусама, кедровите ядки, зехтин, оцет, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме внимателно.
  4. В малка купичка смесваме майонезата и горчицата. Разбъркваме ги добре, внимателно.
  5. Натрошаваме сиренето и с него поръсваме салатата.
  6. Добавяме рендосания морков и поливаме с получения сос от майонезата и горчицата.
  7. Сервираме веднага.