Продукти
-
1
глава
червен лук
-
1
авокадо
-
30
г
зехтин
-
10
мл.
лимонов сок
-
черен пипер
-
сол
-
1
връзка
магданоз
-
1
ч.ч.
леща
сварена
-
150
г
зелена салата
-
50
г
рукола
Начин на приготвяне
- В купа за салата смесваме лещата заедно с нарязаните лук и магданоз. Разбъркваме леко.
- Добавяме зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Отново разбъркваме внимателно.
- В друга купа смесваме зелената салата и руколата, и ги овкусяваме добре.
- Почистваме и нарязваме авокадото.
- В купата при лещата добавяме салатите и авокадото.
- По желание, сервираме с препечен хляб или франзела.