Салата "Лодка"

Продукти

  • 1 к.л. сол хималайска
  • 120 г сирене ементал
  • 120 г шунка
  • 2 домата
  • 1 краставица
  • 1 жълта чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 г черен пипер
  • 2 с.л. зехтин

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large salata lodka

Начин на приготвяне

  1. Чушките се разполовяват по дължина. Добре е да не се разрязват на еднакви половини. Едната се сотавя по-дълбока, за да може да се напълни. 
  2. Пълнежът се прави от краставичките, доматите, шунката и сиренето. Нарязват се на кубчета, овкусяват се и се поливат със зехтина. Разбърква се добре. 
  3. По-големите половинки на чушките се пълнят с плънката. Прави се платното на лодката от останалата чушка.