Саганаки

Продукти

  • пресен босилек
  • сух риган
  • 100 мл доматен сос
  • 10 бр маслини
  • 1 нарязан обелен и почистен от семките домат
  • 100 гр скариди
  • 100 гр калмари, сварени
  • 100 гр октопод, сварен
  • зехтин
  • сол
  • пресен лук
  • 80 гр фета
  • 2 сушени домата
  • черен пипер

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large saganyaki

Начин на приготвяне

1. В тиган с нагорещена мазнина готвим морските дарове около минута.

2. Добавяме маслините, чесъна, сушените домати, доматения сос, пресните домати и готвим докато соса докато се сгъсти.

3. Слагаме подправките и сиренето и готвим още минута, две.

4. След като ястието е готово овкусяваме със сол и пипер.