Продукти
-
40
г
зехтин
-
10
г
домати
-
магданоз
-
20
г
масло
-
20
г
пармиджано
-
10
г
спанак
-
10
г
лук
-
10
г
тиквички
-
20
г
гъби
-
10
г
чушки
-
10
г
моркови
-
60
г
ориз “арборио”
-
див лук
-
сол
-
черен пипер
-
30
мл
бяло вино
Начин на приготвяне
- Оризът се приготвя, като в средата се оставя леко твърд (ал денте).
- Зеленчуците се почистват и нарязват на ситни кубчета.
- Задушаваме ги в зехтин, добавя се свареният ориз, бульон, сол и пипер на вкус.
- Отстраняваме от огъня, добавяме пармезана, маслото и свежите билки.