Продукти
-
500
г
тиква
и допълнително една цяла, почистена (издълбана) за напълване
-
1
глава
лук
-
1
скилидка
чесън
-
2
с.л.
зехтин
-
150
г
ориз
-
100
мл
бяло вино
-
500
мл
бульон
-
1
дафинов лист
-
50
сирене
-
75
г
масло
-
1
стрък
магданоз
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна.
- Почистваме 500-те грама тиква. Меката й част нарязваме на малки кубчета.
- В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути лука и чесъна.
- Добавяме тиквата и ориза. Задушаваме за около пет минути.
- Изсипваме виното и бъркаме добре, докато не се изпари.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Изсипваме половината от горещия бульон. Добавяме нарязания на ситно дафинов лист.
- Добавяме останалия бульон и поставяме ризотото в тиквата.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 45-55 минути.
- По желание, преди сервиране гарнираме с малко пармезан.