Ризото "Ботичели"
Продукти
-
1
шепа
грах
от консерва
-
1
глава
лук
-
1
кубче
бульон
-
1
артишок
-
200
г
ориз
-
1
тиквичкa
-
1
морков
-
1
чушка
-
4
връхчета
аспержи
-
1
бучка
масло
малка
-
магданоз
-
босилек
-
пармезан
настърган
-
бяло вино
сухо
Начин на приготвяне
- Във вряща вода разтваряме бульона.
- Нарязваме артишока и лука.
- Настъргваме моркова и тиквичката.
- Запържваме лука в зехтин, след което добавяме последователно ориза, бялото вино и бульона, след това и артишока.
- Нарязваме на ситно чушки и аспержи.
- Накрая слагаме морковите, тиквичките, граха и аспержите. Подправяме със сол и черен пипер.
- Поръсваме с босилек, добавяме масло и пармезан и разбъркваме хубаво.
- Преди поднасяне декорираме с малко магданоз и аспержи.