Продукти
-
250
мл.
мляко
горещо
-
1
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
връзка
магданоз
-
750
гр.
риба
филе от бяла риба
-
1
л.
бульон
рибен
-
3
с.л.
брашно
-
3
картофа
-
2
глави
лук
-
15
гр.
масло
Начин на приготвяне
- Разтопяваме маслото в тенджера с дебело дъно.
- Прибавяме нарязания на дребно лук.
- Варим на тих огън 5-7 минути до омекване и златист цвят.
- Добавяме брашното и нарязаните на малки кубчета картофи.
- Заливаме с горещия бульон.
- Слагаме супата да кипне, след което варим 10 минути до сгъстяването й.
- Прибавяме рибеното филе, нарязано на парчета.
- Варим супата още около 6 минути и сипваме горещото мляко.
- Посоляваме на вкус.
- Държим на котлона до кипване и веднага я оттегляме от котлона.
- По желание я поръсваме със ситно нарязан магданоз или малко копър.
- Рибената супа с мляко поднасяме гореща с хрупкав хляб.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).