Рибена супа с лаврак

Продукти

  • пипер
  • сол
  • девисил
  • 1 морков
  • 1 жълтък
  • 2 картофа
  • 1 глава лук
  • 1 почистен лаврак (или комплект за супа от сьомга)
  • 5 с.л. прясно мляко
  • 1 лимон

Време: 40
Ниво: лесно

Large ribena supa

Начин на приготвяне

1. Сваряваме рибата и я обезкостяваме. Прецеждаме бульона. Слагаме го на котлона и добавяме нарязаните на ситно зеленчуци.

2. След като зеленчуците се сварят, добавяме почистената риба и девисила. Сваляме от котлона.

3. Разбиваме жълтъка с млякото и застройваме супата.

4. Поднасяме с резен лимон.

* Супата можем да приготвим и с микс от различни риби - бяла риба, сьомга и др.