Продукти
-
200
г
картофи
сварени
-
1
ч.л.
сол
-
50
г
олио
-
1
чушка
люта
-
1
кубче
бульон
рибен
-
1
ч.л.
къри
-
2
с.л.
брашно
-
1
скилидка
чесън
-
2
глави
лук
-
1
морков
-
1
стрък
целина
-
240
г
грах
-
600
г
риба
-
50
г
доматена паста
Начин на приготвяне
- Измиваме, изчистваме и нарязваме картофите, целината, моркова и лука, и леко ги запържваме. Задушаваме граха за десетина минути.
- В купа разбъркваме олиото, чесъна и лютата чушка. Размачкваме добре, за да се получи каша (отстраняваме люспата на чушката). Прибавяме картофите, граха, целината, моркова и лука. Разбъркваме леко.
- Сваряваме рибата в бульона и я изчистваме от кожата й. Нарязваме я на парчета, овалваме ги в брашното, предварително разбъркано с кърито. След това изсипваме зеленчуковата смес, добавяме доматената паста и разбъркваме леко.
- Поставяме във фурната за няколко минути.
- Сервираме топла, по желание гарнирана със стръкче босилек.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро"и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).