Начин на приготвяне
- Измиваме, изчистваме и нарязваме картофите, целината, моркова и лука, и леко ги запържваме. Задушаваме граха за десетина минути.
- В купа разбъркваме олиото, чесъна и лютата чушка. Размачкваме добре, за да се получи каша (отстраняваме люспата на чушката). Прибавяме картофите, граха, целината, моркова и лука. Разбъркваме леко.
- Сваряваме рибата в бульона и я изчистваме от кожата й. Нарязваме я на парчета, овалваме ги в брашното, предварително разбъркано с кърито. След това изсипваме зеленчуковата смес, добавяме доматената паста и разбъркваме леко.
- Поставяме във фурната за няколко минути.
- Сервираме топла, поръсена със ситно нарязан магданоз.
Съвет: Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
|