Реване с брашно

Продукти

  • За блата:
  • 1 бакпулвер
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. захар
  • 4 яйца
  • За сиропа:
  • 2 ванилии
  • 2 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. захар

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large revane s brashno

Начин на приготвяне

  1. Пресяваме брашното с бакпулвера. Разбиваме яйцата и захарта, докато се разтопи и прибавяме постепенно брашното. Разбиваме хубаво сместа, да поеме повече въздух. 
  2. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна. С шишче проверяваме дали е изпечен, не трябва да полепва по него. 
  3. За сиропа - варим сироп от водата и захарта, като оставяме водата да се редуцира до към 2 чаши или малко по-малко, на око. Сиропът трябва да се посгъсти. Накрая добавяме ванилията.
  4. Като поизстине блата го сиропираме.