Продукти
-
1
с.л.
кетчуп
-
2
с.л.
майонеза
лека
-
100
г
скариди
-
0,5
краставица
-
1
морков
-
200
г
царевица
сладка, от консерва
-
1
маруля
-
1
яйце
Начин на приготвяне
- Сваряваме яйцето в тенджерка с вряща вода за 8 минути.
- Отцеждаме и го охлаждаме под течаща студена вода. Обелваме и го нарязваме.
- Редим салатата в купа – първо марулята, след това царевицата, моркова, краставицата, яйцето и завършваме със скаридите, които запържваме леко в зехтин.
- В купичка разбъркваме майонезата и кетчупа с няколко капки сос "Табаско" и изсипваме дресинга върху салатата.
- По желание, я сервираме с резен лимон.