Равиоли Болонезе ала Джейми Оливър |
|
Продукти
|
Време: 90 мин.
|
Начин на приготвяне1. Разбиваме само жълтъците и брашното, добавяме зехтина и омесваме твърдо тесто. Слагаме го за 1 час в хладилника. 2. Запържваме каймата, добавяме морковите на кубчета, целината, деглазираме с виното, добавяме сол и черен пипер. Добавяме и доматите, намачкваме ги и оставяме да къкри един час на слаб огън. Оставяме да изстине и преседи около 3 часа, за да стегне. 3. Запържваме 2 с.л. зехтин чили, чесън босилек, домати от една консерва, сол и пипер, прецеждаме соса през цедка, за да получим идеално гладък сос. 4. Разточваме тестото на тънка дълга лента, по възможност използваме машина за паста. Слагаме топчета от рагуто през 5 см. Затискаме по дължина с шепа и изкарваме въздуха около всяко топче. Режем равиолите в квадратна форма и ги варим 3 мин. във вода със сол. 5. Сервираме равиолите и ги заливаме със соса и гарнираме с пресен босилек и пармезан. |