Продукти
- За рагуто:
-
100
гр
пармезан
-
2
консерви белени
домати
-
250
мл
червено вино
-
сол
-
черен пипер
-
1
скилидка
чесън
-
2
моркова
-
2
стръка
целина
-
2
глави
лук
-
400
гр
свинска кайма
-
400
гр
телешка кайма
- За соса:
-
1
консерва белени
домати
-
черен пипер
-
сол
-
1
скилидка
чесън
-
пресен
босилек
-
2
с.л.
зехтин
- За тестото:
-
6
жълтъка
-
2
с.л.
зехтин
-
400
гр
брашно 00
-
70
гр
грис
Начин на приготвяне
1. Разбиваме само жълтъците и брашното, добавяме зехтина и омесваме твърдо тесто. Слагаме го за 1 час в хладилника.
2. Запържваме каймата, добавяме морковите на кубчета, целината, деглазираме с виното, добавяме сол и черен пипер. Добавяме и доматите, намачкваме ги и оставяме да къкри един час на слаб огън. Оставяме да изстине и преседи около 3 часа, за да стегне.
3. Запържваме 2 с.л. зехтин чили, чесън босилек, домати от една консерва, сол и пипер, прецеждаме соса през цедка, за да получим идеално гладък сос.
4. Разточваме тестото на тънка дълга лента, по възможност използваме машина за паста. Слагаме топчета от рагуто през 5 см. Затискаме по дължина с шепа и изкарваме въздуха около всяко топче. Режем равиолите в квадратна форма и ги варим 3 мин. във вода със сол.
5. Сервираме равиолите и ги заливаме със соса и гарнираме с пресен босилек и пармезан.