Продукти
-
2
г
сол
-
брашно
, колкото поеме за гъсто палачинково тесто
-
4
яйца
-
1
кофичка
кисело мляко
-
2
г
сода
-
масло
, за пържене
-
конфитюр
по избор за гарниране и/или пудра захар за гарниране
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме яйцата със солта.
- В друга купа изсипваме киселото мляко, добавяме содата и разбъркваме внимателно.
- Смесваме млечната с яйчната смес и разбъркваме.
- Добавяме брашното лъжица по лъжица, като разбъркваме внимателно през цялото време.
- Пържим палачинките в силно сгорещен с малко масло тигана за палачинки, като взимаме по една лъжица от сместа, която изпържваме добре от двете страни.
- Гарнираме палачинките с конфитюр и/или пудра захар и сервираме.