Продукти
-
2,5
ч.л.
лимонов сок
-
250
г
малини
(за соса)
-
2
с.л.
ром
-
1
пак.
ванилова захар
-
450
мл.
прясно мляко
обезмаслено
-
200
г
кайсии
сушени
-
200
г
сливи
сушени, без костилките
-
6
с.л.
захар
-
15
г
масло
-
4
яйца
-
6
филии
козунак
стар
-
1
портокал
настъргана кора
Начин на приготвяне
- Слагаме нарязаните на кубчета сливи и кайсии да се накиснат в рома.
- Махаме кората на козунака и го нарязваме на парченца. Разбиваме яйцата на омлет. В дълбока купа смесваме парчетата козунак, разбитите яйца, млякото, 3 с.л. захар, ваниловата захар и накиснатите плодове с рома. Смесваме добре с бъркане.
- Сместа печем на водна баня (като крем карамел) в малка тавичка, в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверяваме дали се е изпекъл с нож (около 45-50 минути), който трябва да излезе чист, при пробождане на пудинга.
- Докато пудингът се пече, приготвяме соса от малини, като смелим малините с миксер и добавим към тях сока от лимона и останалите 3 с.л. захар. Прецеждаме и оставяме в хладилника да се изстуди.
- Сервираме пудинга студен, полят със соса от малини.