Прясно тaлиателе с пушена панчета и спанак

Продукти

  • 10 г пармезан
  • 4 чери домата
  • 50 г спанак
  • 20 г лук
  • 60 г пушена панчета
  • 140 г талиателе (паста)
  • 20 мл. зехтин

Време: 30 мин.
Ниво: професионално

Large pryasno taliatele s pushena pancheta i spanak

Начин на приготвяне

  1. Сварете пастата в подсолена с морска сол вода. 
  2. Нарежете панчетата на тънки ивици. 
  3. Нарежете спанака, доматите и лука. 
  4. Запържете панчетата в зехтина и след като се зачерви леко, добавете ситно нарязания лук. 
  5. Оставете да се задуши и прибавете нарязаният спанак и доматите. 
  6. Изцедете сварената паста и я сложете в соса, като добавите и малко от водата в която е вряла. 
  7. Разбъркайте добре и овкусете със сол и пипер.
  8. Сервирайте топла и поръсена с прясно настъргания пармезан.