Продукти
-
10
г
пармезан
-
4
чери домата
-
50
г
спанак
-
20
г
лук
-
60
г
пушена панчета
-
140
г
талиателе
(паста)
-
20
мл.
зехтин
Начин на приготвяне
- Сварете пастата в подсолена с морска сол вода.
- Нарежете панчетата на тънки ивици.
- Нарежете спанака, доматите и лука.
- Запържете панчетата в зехтина и след като се зачерви леко, добавете ситно нарязания лук.
- Оставете да се задуши и прибавете нарязаният спанак и доматите.
- Изцедете сварената паста и я сложете в соса, като добавите и малко от водата в която е вряла.
- Разбъркайте добре и овкусете със сол и пипер.
- Сервирайте топла и поръсена с прясно настъргания пармезан.