Продукти
- за плънката:
-
1,5
кг.
малини
- за поръсване:
-
2
с.л.
захар
- за тестото:
-
50
г
масло
разтопено
-
200
мл.
мляко
-
1
щипка
сол
-
1
пак.
ванилена захар
-
50
г
захар
-
1
пак.
мая
, суха
-
375
г
брашно
-
1
яйце
Начин на приготвяне
- Слагаме пресятото брашно в голяма купа, заедно с маята и захарта, ванилията, солта, затопленото мляко с маслото, и яйцето. Омесваме добре тестото и го оставяме да втаса добре на топло (около 40 минути).
- Измиваме и изцеждаме малините.
- Изваждаме втасалото тесто от купата и го омесваме добре върху набрашнена повърхност. Разстиламе го с размери 30х40 см. върху хартия за печене и го поставяме в тавичка.
- Нареждаме малините нагоре с вътрешната страна. Оставяме тестото да втаса още малко. Печем в загрята на 180 градуса фурна, около 30 минути. След като извадим сладкиша, го оставяме да изстине и го поръсваме с малко пудра захар.
- По желание, можем да направим и смес от 100 г брашно, 100 г масло, 3 с.л. захар, която омесваме като трохи и поръсваме сладкиша, преди да го сложим да се пече.