Продукти
-
1
ч.л.
червен пипер
-
150
мл
вино
-
4
домата
-
1,5
с.л.
брашно
-
3
дафинови листа
-
550
г
лукчета
дребни
-
10
скилидки
чесън
-
4
глави
лук
-
120
г
масло
-
800
г
пилешко месо
или от кокошка
-
черен пипер
на зърна
-
сол
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в част от мазнината, след което го изваждаме.
- В същата мазнина запържваме до златисто ситно нарязаният лук, а след това прибавяме брашното и червеният пипер. Връщаме месото, заливаме го с виното и малко топла вода, посоляваме на вкус и го варим заедно с дафиновия лист и черния пипер.
- Когато омекне месото, прибавяме предварително задушените в останалата мазнина лукчета, обелените скилидки чесън и настърганите домати.
- Варим ястието още няколко минути и го сваляме от огъня.