Продукти
-
600
г
брашно
-
200
г
захар
-
4
ч.л.
бакпулвер
-
1
ч.л.
сол
-
3
яйца
, леко разбити
-
240
мл.
прясно мляко
-
60
мл.
олио
-
олио
за пържене
-
пудра захар
за поръсване
Начин на приготвяне
- В голяма купа смесваме сухите съставки.
- Отделно, в друга купа разбъркваме течните продукти.
- Смесваме всичко и разбъркваме до получаването на много меко, лепкаво тесто.
- Покриваме купата с прозрачно фолио и охлаждаме за поне около час.
- Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см.
- С помощта на набрашнена чаша с диаметър 6 см. изрязваме поничките, като в средата правим дупка.
- Пържим поничките в сгорещена мазнина, до златисто и от двете страни.
- Поставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднасяме ги поръсени с пудрата захар.