Продукти
-
50
г
шоколад
за украса
-
2
топки
шоколадов сладолед
-
2
топки
сметанов сладолед
-
2
топки
ягодов сладолед
-
20
г
боровинки
сини и червени
-
20
г
ягоди
-
20
г
малини
-
100
г
сметана
на спрей
-
мента
листа, за украса
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме плодовете.
- Нарязваме ягодите на тънки лентички.
- В чаша за сладолед или купичка, слагаме две топки сметанов сладолед.
- Върху сладоледа поръсваме малко от плодовете. Добавяме половината сметана.
- След това по две топки от ягодовия и от шоколадовия сладолед. Начупваме шоколада и поръсваме отгоре.
- Добавяме останалата сметана и поръсваме с плодовете.
- Гарнираме с няколко листенца мента.