Пица със спанак и лук

Продукти

  • 1 тесто за пица, готово
  • 1 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 100 г спанак
  • 150 г кашкавал
  • 80 г топено сирене
  • 40 г маслини
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. доматено пюре

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large pitsa sas spanak i luk

Начин на приготвяне

  1. От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. 
  2. Запържваме ситно нарязания лук и чесън в половината зехтин.
  3. След това добавяме доматеното пюре и сол на вкус.
  4. Намазваме пицата с доматения сос. Отгоре я поръсваме с топеното сирене и лука .
  5. Добавяме настъргания кашкавал, спанака и нарязаните маслини.
  6. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, до готовност (15-18 минути).

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".