Продукти
- за плънката:
-
1
глава
лук
-
200
г
телешко месо
мляно
-
2
с.л.
зехтин
-
3
с.л.
доматено пюре
-
1
домат
настърган
-
2
скилидки
чесън
-
2
стръка
босилек
пресен, нарязан или смлян
-
2
г
риган
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
1
чушка
-
1
домат
-
280
г
кашкавал
настърган
- за тестото:
-
2
с.л.
зехтин
-
1
с.л.
захар
-
1
ч.л.
сол
-
15
г
мая
прясна
-
120
мл.
вода
топла
-
3
ч.ч.
брашно
Начин на приготвяне
- Приготвяме тестото като разтваряме маята в малко топла вода и изчакваме 5 минути.
- Пресяваме брашното през сито в купа, добавяме солта и захарта. Oформяме кладенче в средата на брашното и изсипваме маята.
- Приготвяме топла вода в отделен съд и започваме да месим като добавяме вода, докато получим меко тесто. Накрая добавяме зехтина и домесваме докато стане гладко тесто.
- Оставяме да престои един час и да удвои размера си, покрито с кърпа.
- След това омесваме още веднъж и разточваме според големината на съда, в който ще печем. (От тази доза стават две пици по 35см).
- Плънката: Смесваме доматеното пюре заедно с настъргания домат и намазваме тестото. Добавяме смачкан чесън, сол, черен пипер, риган и босилек.
- В тиган нагряваме захтина и задушаваме телешко месо с лука. Добавяме върху пицата.
- Нареждаме обеления и нарязан на кръгчета домат, нарязаната на кръгчета чушка и покриваме с настърган кашкавал.
- Печем около 20-30 минути, в предварително загрята на 170 градуса фурна.