Пица с тиква

Продукти

  • 1 чушка
  • 225 г кашкавал
  • сол на вкус
  • 5 г индийско орехче
  • 150 г доматен сос
  • 1 глава лук
  • 1,5 кг. тиква
  • 1 тесто за пица, готово

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large pitsa s tikva

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме тиквата на малки парченца, които поставяме в малко количество кипяща вода за около 3 минути. Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят върху тензух или домакинска кърпа. 
  2. Нарязваме лука на колелца и го задушаваме до светложълто. 
  3. Посоляваме доматения сос и добавяме към него настърганото индийско орехче.
  4. Разточваме тестото* върху намаслена тава и го намазваме с даматения сос. Отгоре поставяме тиквата, лука, чушката и настърганият кашкавал.
  5. Печем пицата в предварително загрята фурна около 35 минути, до златисто. 

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".