Пица с тесто от карфиол |
|
Продукти
|
Време: 30 мин.
|
Начин на приготвяне1. Сваряваме измития и разделен на розички карфиол в подсолена вода. Пасираме го с кухненския робот или пасатор. 2. В средно голяма купа смесваме карфиола, яйцето и моцарелата. Добавяме риган, счукан чесън и сол и разбъркваме добре. 3. Взимаме хартия за печене и изрязваме във диаметъра на кръгла тавичка. Поставяме тестото и го притискаме равномерно. Печем на предварително зарята фурна на 180 градуса около 15 мин. 4. Изваждаме от фурната, намазваме с доматен сос, слагаме нарязаните на половинки гъби, нареждаме моцарелал на кръгчета и допичаме за още около 7-8 мин. 5. Гарнираме с рукола по желание. |