Продукти
-
100
гр
кафяви печурки
-
100
гр
доматен сос
-
зехтин
-
сол
-
1
ч.л.
риган
-
3
скилидки
чесън
-
1
яйце
-
1
ч.ч. настъргана
моцарела
-
500
гр варен
карфиол
-
100
гр
рукола
-
150
гр
моцарела
Начин на приготвяне
1. Сваряваме измития и разделен на розички карфиол в подсолена вода. Пасираме го с кухненския робот или пасатор.
2. В средно голяма купа смесваме карфиола, яйцето и моцарелата. Добавяме риган, счукан чесън и сол и разбъркваме добре.
3. Взимаме хартия за печене и изрязваме във диаметъра на кръгла тавичка. Поставяме тестото и го притискаме равномерно. Печем на предварително зарята фурна на 180 градуса около 15 мин.
4. Изваждаме от фурната, намазваме с доматен сос, слагаме нарязаните на половинки гъби, нареждаме моцарелал на кръгчета и допичаме за още около 7-8 мин.
5. Гарнираме с рукола по желание.