Пица с прошуто и сметана

Продукти

  • 80 мл. течна сметана
  • 6 листа босилек
  • 120 г кашкавал
  • 150 г доматен сос
  • 280 г прошуто
  • 1 тесто за пица, готово

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large pitsa s proshuto i smetana

Начин на приготвяне

  1. От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни.  
  2. Намазваме блата с доматения сос.
  3. Настъргваме кашкавала, нарязваме прошутото и босилека.
  4. Поръсваме пицата с кашкавала, добавяме сметаната и прошутото
  5. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса, като около 10 минути преди да е готова добавяме босилека и запичаме леко.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".