Продукти
-
1
с.л.
зехтин
-
1
стрък
чесън
(бялата част)
-
60
г
кетчуп
-
1
тесто
за пица, готово
-
180
г
моцарела
-
1
домат
-
риган
на вкус
-
босилек
, пресен
Начин на приготвяне
- Нарязваме чесъна на много ситно или го счукваме в хаванче, размесвайки го с 1 с.л. зехтин и сол. Добавяме го към кетчупа и оставяме настрана.
- Разточваме тестото* върху набрашнения плот с помощта на точилка, с големина по избор.
- Поставяме го в намазана със зехтин тава и отгоре слагаме кетчупа, нарязаната на филийки моцарела и домат, и поръсваме с ригана.
- Печем пицата в предварително загрята фурна, за около 10-15 минути.
- Преди сервиране поръсваме с босилека.
*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".