Начин на приготвяне
- Измиваме доматите и ги нарязваме на кръгчета. Поставяме ги в купа.
- Нарязваме чесъна на много ситно или го счукваме в хаванче, размесвайки го с 1 с.л. зехтин и сол. Добавяме го към доматите и ги оставяме настрана.
- Разточваме тестото* върху набрашнения плот с помощта на точилка, с големина по избор.
- Поставяме го в намазана със зехтин тава и отгоре слагаме доматения сос, настъргания кашкавал, моцарелата, и най-отгоре редим доматите.
- Печем пицата в максимално загрята фурна, за около 10-15 минути или докато кашкавалът добие златист цвят.
- Преди сервиране поръсваме с настъргания пармезан и пресни листа босилек.
*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".
|