Питки с масло |
|
Продукти
|
Време: 90
|
Начин на приготвяне1. Пресяваме брашното и правим кладенче. Слагаме в него маята, солта и захарта. Започваме да наливаме водата и да бъркаме, след това наливаме и разтопеното масло. 2. Месим тестото докато получим хомогенна смес. Тестото трябва да бъде меко. 3. Слагаме го в дълбока купа и покриваме с кърпа. Оставяме го да втаса, докато не удвои обема си. 4. След като втаса, разделяме тестото на топки, всяка по 100 г. Омесваме ги добре и нареждаме в тавичка, върху хартия за печене. Намазваме ги отгоре с разтопено масло. Оставяме ги да втасат още 15-20 минути. 5. След като втасат, намазваме с разбит жълтък и по желание поръсваме със сусам или други семена. 6. Печем на 180 градуса около 30 минути или до златисто. Изваждаме ги от фурната и покриваме с чиста кърпа. |