Продукти
-
1
ч.ч.
брашно
пълнозърнесто
-
2
стръка
босилек
нарязан на ситно
-
2
гр.
сол
-
30
гр.
кашкавал
настърган
-
1
домат
нарязан на ситно
-
10
маслини
черни, обезкостени и нарязани на ситно
-
300
мл.
кисело мляко
-
4
с.л.
зехтин
-
1
яйце
-
1
пак.
бакпулвер
-
2
с.л.
грис
пшеничен
-
10
гр.
сусам
-
1
ч.ч.
брашно
бяло
Начин на приготвяне
- Разбъркваме заедно брашното, бакпулвера, солта, половината от кашкавала, маслините, доматите и босилека.
- Отделно разбиваме киселото мляко, яйцето и зехтина. След това ги прибавяме към сухата смес и ги бъркаме с дървена лъжица, без да месим. Получаваме лепкаво тесто.
- С намаслени ръце правим средно големи топчета. Нареждаме ги в намаслена и набрашнена тава, поръсваме ги с останалата част от настъргания кашкавал и сусама.
- Печем ги в предварително загрята фурна на около 200 градуса, до зачервяване.