Пилешко с бок чой |
|
Продукти
|
Време: 30 мин.
|
Начин на приготвяне1. Измиваме и подсушаваме месото с кухненска хартия. Нарязваме го на лентички. Овалваме го в брашното. 2. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-висока температура. Добавяме месото и пържим за около 3-4 мин. 3. Добавяме бок чой, счуканите скилидки чесън, бульона, соевия сос, царевичното нишесте, шери, и джинджифил. Добавяме и нарязаните на лентички чушки, гъби и целина. Разбъркваме добре и продължаваме да готвиме още около 5-6 минути. 4. Сервираме върху ориз и поръсваме със зелен лук. 5. Бок чой е представител на зелевите растения, можете да го намерите на зеленчуковите пазари. В рецептата можете да го замените с китайско зеле. |