Продукти
-
50
гр
сушени домати
-
125
г
крема сирене
-
200
мл
зеленчуков бульон
-
1
глава
лук
-
2
с.л.
масло
-
олио
-
50
г
пармезан
-
черен пипер
-
сол
-
500
г
спанак
-
4
бр.
пилешки шницели от филе
-
1
с.л.
брашно
-
200
мл
прясно мляко
Начин на приготвяне
1. Задушаваме 1 глава лук в маслото. Добавяме 1 с.л. брашно, затопленото прясно мляко и нарязания на ситно спанак. Оставяме да се задуши и добавяме зеленчуковия бульон, сол и черен пипер на вкус. Оставяме настрани да изстине.
2. Взимаме пилешките шницели, начукваме ги леко и ги подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме на ситно сушените домати и ги разбъркваме с крема сиренето. Намазваме пилешките шницели и ги завиваме на руло, като закрепяме с клечки за зъби.
3. Загряваме олио в тиган и запържваме рулцата до златисто, около 3-4 минути от всички страни. Подреждаме ги върху канапето от спанак. Добавяме малко разтопено масло отгоре и настъргваме пармезан. Печем около 20 минути, в предварително загрята фурна на 200 градуса.
4. Сервираме топло, като внимателно отстраняваме клечките, с гарнитура по желание и бяло вино.