Пилешки рулца

Продукти

  • 4 броя пилешки филенца
    от гърдите
  • 1 връзка пресен лук
  • 0,5 връзка магданоз
  • 35 г масло
  • 30 мл. бяло вино
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме филетата. Начукваме ги на тънко, поръсваме ги с подправките, добавяме нарязания на ситно лук и маслото, и ги завиваме на руло. 
  2. Забождаме ги с клечка за зъби. 
  3. Овалваме ги в брашно и ги запържваме леко от всички страни. 
  4. Изваждаме ги от мазнината, в която добавяме 1 с.л. брашно, което леко запържваме и разреждаме с виното и малко вода, и в получения сос варим рулцата за около 25 минути. 
  5. Посоляваме на вкус, добавяме ситно нарязаният магданоз, разбъркваме и сервираме.