Пилешки рулца с аспержи

Продукти

  • черен пипер на вкус
  • 2 ч.л. зехтин
  • 1 ч.ч. спанак , накъсан
  • 1,3 ч.ч. сирене "рикота"
  • 8 аспержи , пресни
  • 600 г пилешки гърди

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large pileshki rultsa s asperzhi

Начин на приготвяне

  1. Нарязяваме пилешките гърди по дължина, така че да получим 8 филийки. Леко ги начукваме, за да изравним.
  2. Потапяме аспержите във вряла вода за около минута, докато станат крехки. Отцеждаме и изплакваме със студена вода.
  3. Смесваме сиренето Рикота, спанака и черния пипер. Нанасяме сместа върху всяко филе.
  4. Поставяме по една аспержа по средата и навиваме на руло. Запечатваме всяко руло с клечки за зъби.
  5. Загряваме мазнината в тиган с незалепващо покритие и запържваме пилешките филенца на среден огън, докато придобият кафяв цвят, след което отстраняваме клечките.
  6. Сервираме.