Пилешки пържоли с бекон на скара

Продукти

  • 400 г бекон
  • 1 кг пилешки пържоли
  • за марината:
  • 1 ч. л. горчица
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. соев сос
  • черен пипер
  • сок
    от 1 лимон

Начин на приготвяне

  1. Всички продукти за марината се смесват и се разбъркват добре. 
  2. Пържолите се заливат с марината и се оставят да престоят в хладилника 6 часа. 
  3. Маринованите пилешки пържоли и нарязаният на лентички бекон се изпичат върху нагорещена и намаслена скара или в грил-тиган. 
  4. Пържолките се поднасят с подредени върху тях лентички бекон и свежа салата по избор.