Пилешки крилца с Терияки сос

Продукти

  • 20 мл соев сос
  • 200 мл сос терияки
  • 1 кг. пилешки крилца

Време: 120 мин.
Ниво: лесно

Large pileshki kriltsa s teriyaki sos

Начин на приготвяне

  1. Сложете пилешките крилца и соса Терияки в плътно затворен найлонов плик и мариновайте най-малко за един час.
  2. Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с олио тава с размери 20 см. х 30 см. Изсипете крилцата с маринатата в тигана и полейте със соевия сос. 
  3. Печете на 200 градуса за около 1,5 ч., като обръщате крилцата на всеки 10-15 минути. Маринатата ще бъде рядка през първите 45 минути. Когато сосът започне да се сгъстява, започнете да обръщате крилцата по-често, за да не загорят. Гответе, докато крилцата станат готови.