Пилешки гърди със свежа салата

Продукти

  • 1 краставица
  • 2 домата
  • 4 ч.ч. спанак
  • 1 к.л. сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 0,5 ч.л. риган
  • 3 скилидки чесън
  • 10 г захар
  • 20 мл лимонов сок
  • 50 мл зехтин
  • 50 мл винен оцет
  • 4 бр. пилешки гърди

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large pileshki gardi sas svezha salata

Начин на приготвяне

  1. Месото се слага в тиган с незалепващо покритие да се запечата за малко. 
  2. Приготвя се дресинга: разбърква се оцетът, зехтинът, лимоновият сок, захарта, чесънът, риганът, солта и пипера. 1/3 от получената смес се слага се върху месото. 
  3. Пилешкото се запича в тиган на котлон, загрят на 200 ºС за около 10 минути. Обръща се по веднъж, за да се запече и от двете страни. 
  4. През това време в купа се смесват спанакът, краставицата, доматите, нарязани на парчета, и останалият дресинг. Разбърква се добре. 
  5. Пилешкото се сервира със салатата.