Пилешки филенца с прошуто и риган
|
Продукти
-
400
г
пилешко филе
-
4
лентички
прошуто
-
15
г
брашно
-
25
г
масло
-
10
мл
зехтин
-
4
листенца
риган
, пресен
-
2
резена
лимон
-
0,5
ч.л.
черен пипер
-
морска сол
на вкус
|
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Нарязваме пилешките филета на тънки ленти.
- Увиваме ги с фолио и леко ги "разточваме" с точилка.
- Върху всяко парче филе поставяме по резен бекон и лист пресен риган. Забождаме през средата с клечка за зъби, така, че да се захванат месото, прошутото и ригана.
- В купичка смесваме брашното със солта и черния пипер, и с тях овалваме месото.
- В сгорещен тиган загряваме маслото и зехтина.
- Пържим от двете страни до образуването на приятно златиста коричка.
- Поставяме ястието в подходяща чиния, гарнираме с резените лимон и сервираме.
|