Пилешка супа с царевица
Продукти
0,5 връзка
магданоз , ситно нарязан
3 листа
дафинов лист
3
яйца
1 консерва
царевица
2
моркова
сол на вкус
черен пипер на вкус
250 мл
бульон , пилешки
1
домат
300 г
пиле
Време:
40 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Почистваме и нарязваме зеленчуците.
В тенджера с вряла вода изсипваме бульона, царевицата, морковите, домата и дафиновите листа.
Добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме.
Варим 40 минути.
Изваждаме пилето и отделяме месото от костите.
Връщаме месото в бульона и слагаме нарязания на ситно магданоз.
Разбиваме яйцата на ръка или с миксер на ниска степен. При непрекъснато бъркане ги изсипваме внимателно в супата.
По желание, гарнираме с малко сварен морков и риган.