Продукти
-
0,5
връзка
магданоз
, ситно нарязан
-
3
листа
дафинов лист
-
3
яйца
-
1
консерва
царевица
-
2
моркова
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
250
мл
бульон
, пилешки
-
1
домат
-
300
г
пиле
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме зеленчуците.
- В тенджера с вряла вода изсипваме бульона, царевицата, морковите, домата и дафиновите листа.
- Добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме.
- Варим 40 минути.
- Изваждаме пилето и отделяме месото от костите.
- Връщаме месото в бульона и слагаме нарязания на ситно магданоз.
- Разбиваме яйцата на ръка или с миксер на ниска степен. При непрекъснато бъркане ги изсипваме внимателно в супата.
- По желание, гарнираме с малко сварен морков и риган.