Пилешка супа с макарони и грах

Продукти

  • 30 г бульон , зеленчуков
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 1 с.л. олио
  • 80 г царевица от консерва
  • 150 г зелен фасул
  • 200 г грах
  • 1 морков
  • 150 г макарони
  • 500 г пилешко филе
  • 1 дафинов лист

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large pileshka supa s makaroni i grah

Начин на приготвяне

  1. Почистваме пилешкото филе и го нарязваме на малки парчета. Заливаме го с вода в подходяща тенджера и оставяме да заври.
  2. Варим 40-45 минути. Добавяме дафиновия лист и зеленчуковия бульон. Оставяме на слаб огън.
  3. Изсипваме макароните и царевицата, и варим още десет минути.
  4. В тиган запържваме нарязаните на кръгчета моркови, грах и зелен фасул. 
  5. Овкусяваме със сол и черен пипер.
  6. Запържените зеленчуци изсипваме в тенджерата с пилето. Разбъркваме добре и оставяме да поври още 10 минути.
  7. По желание, поръсваме супата с чубрица и нарязан на ситно магданоз.
  8. Сервираме гореща.