Продукти
-
30
г
бульон
, зеленчуков
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
1
с.л.
олио
-
80
г
царевица
от консерва
-
150
г
зелен фасул
-
200
г
грах
-
1
морков
-
150
г
макарони
-
500
г
пилешко филе
-
1
дафинов лист
Начин на приготвяне
- Почистваме пилешкото филе и го нарязваме на малки парчета. Заливаме го с вода в подходяща тенджера и оставяме да заври.
- Варим 40-45 минути. Добавяме дафиновия лист и зеленчуковия бульон. Оставяме на слаб огън.
- Изсипваме макароните и царевицата, и варим още десет минути.
- В тиган запържваме нарязаните на кръгчета моркови, грах и зелен фасул.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Запържените зеленчуци изсипваме в тенджерата с пилето. Разбъркваме добре и оставяме да поври още 10 минути.
- По желание, поръсваме супата с чубрица и нарязан на ситно магданоз.
- Сервираме гореща.