Продукти
-
3
пилешки филета
от гърдите
- за гарнитура:
-
1
ч.ч.
ориз
сварен
-
пресни зеленчуци
- за маринатата:
-
60
мл
соев сос
лек
-
60
мл
бяло вино
сухо
-
2
с.л.
захар
-
1
ч.л.
джинджифил
настърган
-
1
скилидка
чесън
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме внимателно пилешкото месо.
- Загръщаме всяко парче месо в намаслена плътна хартия и с помощта на чукче за месо или точилка го начукваме до дебелина от около половин сантиметър.
- В купа смесваме всички продукти за маринатата и разбиваме добре, докато се разтвори напълно захарта.
- Получената марината изсипваме в тава за печене, подреждаме пържолите и ги овалваме добре в течността.
- Покриваме съда и оставяме в хладилника за 1-2 часа, като от време на време обръщаме месото.
- Загряваме на средно висока температура скара или оребрен тиган, а през това време отцеждаме добре пържолите, като запазваме маринатата.
- Намаляваме температурата и нареждаме парчетата месо.
- Запичаме от всяка страна за около 15 минути, до готовност.
- Преди да дръпнем от скарата, намазваме с маринатата от двете страни. (Ако обичаме с повече от нея, намазваме, след като свалим от огъня).
- Поднасяме с ориз и зеленчуци.