Пиле с гъби и топено сирене

Продукти

  • сол
    на вкус
  • 200 мл сметана
    готварска
  • 200 г кашкавал
  • 100 г сирене
    топено
  • 400 г гъби
  • 500 г пилешко месо
  • 5 г риган
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме пилето на малки хапки. Гъбите може да оставим цели, но може и да ги нарежем - по избор. Топеното сирене режем на кубчета, а кашкавалът настъргваме на едро. Сметаната разбъркваме внимателно. 
  2. Поставяме всички продукти в малка йенска тенджера. Добавяме черния пипер и солта. Разбъркваме леко.
  3. Печем около 45 минути в умерена фурна.
  4. Сервираме горещо, поръсено с риган.