Продукти
-
1,5
ч.ч.
бульон
зеленчуков
-
2
с.л.
брашно
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
500
мл
течна сметана
-
3
с.л.
масло
-
500
г
броколи
-
1
кг
пилешко месо
Начин на приготвяне
- Бланшираме броколите във вряща посолена вода, за около 5-8 минути.
- Нарязваме месото на хапки и го запържваме за кратко в маслото.
- Добавяме бульонът и като заври, прибавяме сметаната, солта и черния пипер.
- Разтваряме брашното в малко хладка вода и добавяме и него.
- Разбъркваме, докато сосът се сгъсти.
- Накрая добавяме броколите и разбъркваме много добре.
- Ястието сервираме горещо.